Већ осам година заредом у свијету се прославља недеља најомиљеније и најраспрострањеније кухиње – италијанске кухиње. Италијани су јој, знајући њен значај у исхрани, али и да би је заштитили од свих који желе да буду „Made in Italy”, посветили једну цијелу седмицу. Овај својеврстан празник (за сва чула) се обиљежава 3.седмице у новембру у свим Амбасадама Италије, италијанским културним центрима и установама које су на неки начин везане за Италију.
Данас је овај празник обиљежила и наша школа у којој се италијански језик изучава више од 20 година. Професорица италијанског језика, Милица Милошевић Франићевић, уједно и организаторка ове манифестације, истакла је да Италијани кувају срцем и зато им је важно да тај оброк подијеле са драгим особама. У том духу протекло је и дружење у нашој школи, гдје су, осим дегустације бројних италијанских специјалитета и дружења, учесници могли да уживају и у музици и изложби ликовних радова од пасте.
Проглашени су и побједници у категорији радова од паште (пасте) и то: прво мјесто Тамара Главичић (VI-3), друго Сташа Петрановић (VI-4) и треће Бењамин Меховић (VI-4).
Организатори су жељели да нагласе да су симболичне поклоне у виду италијанских производа обезбиједили спонзори „Bartrade“ и „Kefalogiko“. Остали спонзори који су помогли у организацији ове манифестације су фирме „Italycentrogroup“ d.о.о, „Stilitalia“ и кафе бар „Pascucci“.
Leave a Reply